Diskuse

Soudružka Ubre

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bourbon

5. 4. 2011 9:43
Poslušnica II

V SSSR měli propagandistickou krávu jménem Poslušnica II (nebo snad IV). Měli jsme ji na obrázku v české (!) učebnici biologie. Taky berana jménem Krasavčik. Tu učebnici asi schvaloval nějaký nástupce Emanuela Moravce. ;-D;-D

Po násilné kolektivizaci se z obilnice Evropy Rusko stalo dovozcem obrovského množství pšenice ročně - z USA, Kanady, Austrálie, Argentiny, snad i ze západní Evropy. Problém se tím ale nveyřešil, neboť Sověti nedokázali obilí uskladnit, takže jim pod širým nebem a nekryté ty hromady začaly klíčit. Naklíčenou vrstvu pak museli krumpáčem rozbíjet "dobrovolní" brigádníci.

Dnes se rýže skladuje pod širým nebem v severní Koreji, na silnicích, po kterých stejně skoro nikdo nejezdí.

0 0
možnosti

Urb - Ledorubom v Meksike

5. 4. 2011 10:58
Re: Poslušnica II

V naší TV ukazují zubožená zvířata od soukromých farmářů. Propadlé střechy kravínů a řev hladových zvířat, že se dá porovnat se zvířecím koncentrákem. To je ŽŮŽO.

0 0
možnosti

Urb - Ledorubom v Meksike

5. 4. 2011 0:22
Znáte pohádku "Byl jednou jeden král"?

Král je vdovec a má tři dcery: Drahomíru, Zpěvanku a nejmladší a nejchytřejší Marušku. Jelikož chce jít na odpočinek, chce jedné z dcer svěřit vládu, a to té, která ho má ráda nejvíce. Když se dcer zeptá, jak ho mají rády, Drahomíra řekne, že ho má ráda jako zlato, a Zpěvanka jako zlato v hrdle. Vy jste taková Zpěvanka naruby. Čím víc tady voláte, jak nenávidíte Fidela, tím více očekáváte přízeň mocných nepřátel Vaší vlasti. Jenže ani v té pohádce, ani v životě si čestný člověk takových lidí neváží a vyhrávají to prosté Marušky s čistým srdcem.

0 0
možnosti

Vrah

5. 4. 2011 5:07
Re: Znáte pohádku "Byl jednou jeden král"?

„Čím víc tady voláte, jak nenávidíte Fidela“ – co je to za blábol? Jaká nenávist? Nečetla jste náhodou úplně jiný článek? Nebo snad – pakliže se autorka nevyznává ze své lásky k Fidelovi, tak už jen tím „čím víc volá, jak ho nenávidíte“? To mi opravdu rozum nebere.

0 0
možnosti

geo.novotny

4. 4. 2011 22:14
.

;-D

G.N.

0 0
možnosti

Yoachim

4. 4. 2011 16:10
A nezůstalo jen při tom.

Teď již  za Raula tam mají jinou mimořádnou soukmenovkyni. Ta prý umí dokonce i psát. Sice jen levou zadní , ale přece.

0 0
možnosti

4. 4. 2011 14:17
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2051x
Nezávislá kubánská novinářka, spisovatelka a přispěvovatelka do opozičního periodika cubanet.org.

Seznam rubrik